06 март 2017

Кандидати за народни представители от ГЕРБ-Варна представиха приоритети от управленската програма в Аврен, Аксаково и Долни чифлик

Павел Христов ГЕРБ
Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов, Калин Калевски и Димо Димов се срещнаха с жители от селата Равна гора и Болярци в община Аврен.
В разговор с хората кандидатът за народен представител Павел Христов изтъкна, че малките населени места имат нужда от допълнителна подкрепа. „Именно това предлагаме от ГЕРБ - специален фонд за ВиК проекти, пътища и улици за малките населени места”, акцентира Христов. Той разясни, че този фонд представлява финансов инструмент, насочен към малките общини, който ще им гарантира чиста питейна вода, изграждане на канализация и пречиствателни съоръжения и обновяване на старата ВиК мрежа.
По време на срещата с местните жители на двете села бяха обсъдени и теми, свързани с образовоние, здравеопазване и социална политика.
В община Аксаково кандидатите за народни представители Стоян Пасев, Николай Малев, Веселин Цонев и Маргарита Калчева посетиха с. Слънчево. На среща с жителите от селото те обсъдиха условията за развитие на малките населени места. Местните коментираха, че благодарение на бизнеса в с. Слънчево, няма проблеми с безработица.
В с. Нова шипка, община Долни чифлик кандидатите от варненската листа Нели Петрова, д-р Лидия Маринова и Бранимир Георгиев представиха приоритетите от управленската програма на ГЕРБ, свързани със социална политика и здравеопазване. Д-р Маринова разясни, че доизграждането на единна дигитална здравна система е абсолютен приоритет за ПП ГЕРБ. Тя коментира, че се планира въвеждането на електронна здравна карта.
Останалите приоритети на партията в сектор „Здравеопазване“ са реформирана спешна помощ, фокус върху профилактиката, превенцията и промоцията на здравето, както и стабилизиране и развитие на здравноосигурителния модел и поетапна демонополизация на НЗОК.
По време на срещата си с местните хора кандидатите от варненската листа бяха категорични, че ПП ГЕРБ ще сложи край на порочната практика с фалшивите телкове.
Нели Петрова се ангажира да съдейства на хората в с. Нова шипка, откъдето преминава трафикът за Провадия и през летния сезон движението е изключително натоварено, да бъде изградена повдигната повдигната пешеходна пътека.

Търсене в блога