03 март 2017

ГЕРБ – Варна почете паметта на загиналите за Освобождението на България

 ПП ГЕРБ-Варна почете паметта на загиналите за Освобождението на България. Водачът на варненската листа на партията Лиляна Павлова, кандидати за народни представители и общински съветници поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Граф Игнатиев, както и пред паметниците на загиналите в Руско-турската освободителна война украински и руски воини.
Тържествата по повод 139 години от Освобождението на България започнаха с тържествена литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично”, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Тържественото издигане на националния флаг се състоя по традиция на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, след което стотици варненци се включиха в празничното шествие. Сред официалните лица на тържеството бяха кметът на Варна Иван Портних, районните кметове, представители на ВМС, на Общинския съвет и други институции, както и дипломати. Церемонията в Морската градина приключи с тържествен марш пред множеството, след което венци и цветя бяха положени и пред Войнишкия паметник в район „Владислав Варненчик”.
И тази година навръх националния празник – 3 март, членове на ГЕРБ – Владиславово и лично кметът на района Николай Костадинов организираха шествие от паметника на загиналите украински войни  до Мемориала на руските воини – освободители в местността „Терасите”. Там официалните гости бяха посрещнати от деца със знамена, които рецитираха патриотични стихове.

Търсене в блога