08 март 2017

Поредните провокативни и лъжливи твърдения на Корнелия Нинова за свръхзадлъжнялост са абсолютна неистина!

Твърденията, които БСП, и в частност Корнелия Нинова афишират, че държавата е свръхзадлъжняла по време на кабинета „Борисов 2” са абсолютна лъжа! Това става ясно от данните на НСИ и Министерството на финансите, разясни по време на среща с жители на район „Аспарухово” кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Варна Павел Христов.

На срещата присъства кандидатът от листата Георги Георгиев и районният кмет Калина Белмезова.

„Държавният дълг нараства именно при управлението на БСП и ДПС, и то близо с 10 проценти пункта отгоре. В края на 2012 г. е 16,7 %, а в края на 2014 г., след края на управлението на кабинета „Орешарски“, достига 27 на сто”, коментира Христов.

„Разплатихме 1,2 млрд. лв. за ядрените реактори, поръчани за АЕЦ-Белене. Заради фалиралата КТБ отпуснахме 1,65 млн. лв. заем на фонда за гарантиране на влоговете, който изплати 3,7 млрд. лв. гарантирани влогове. Ако не бяха те – магистрала „Хемус” можеше да бъде построена шест пъти, каза Христов.

Павел Христов апелира към жителите на Аспарухово да не вярват на популистките обещания на партиите, които се борят да изхарчат фискалния резерв от 14 млрд. лв. незнайно за какво. И опроверга още една лъжа, която лидерът на БСП Корнеля Нинова упорито разпространява.

„Г-жа Нинова обвинява ГЕРБ, че е изтеглила 16 млрд. лв. Това е част от общата финансова политика на правителството. Тези 16 млрд. лв. са заложени като възможност да бъдат ползвани при необходимост. Те не са реално изтеглени”, посочи Христов.

Той изтъкна, че управленската програма на ГЕРБ е съобразена с възможностите на бюджета и стратегията за намаляване на дефицита, а оттам и на дълга. В нея са добавени реалистични цифри, благодарение на успешната финансово-икономическа политика, водена от правителствот на Борисов до момента. Минимална работна заплата – 650 лв. и средна работна заплата – 1500 лв. са напълно постижими цели, ако хората гласуват доверие на ГЕРБ на изборите, категоричен бе Христов.

Кандидатът на ГЕРБ-Варна очерта ключовите приоритети от управленската програма. Двойно увеличение на учителските заплати в рамките на мандата, инвестииции в квалификацията и преквалификацията на преподавателите; прекратяване на порочната практика с фалшивите телкове; стимулиране на тридетния модел и лишаване от социални помощи, ако децата не посещават училище; създаване на икономически зони за иновации и растеж.

Търсене в блога