21 март 2017

Служебният кабинет слага хора на Марешки начело на "Св. Анна"

Служебното правителство възнамерява да смени изцяло Борда на директорите на варненската болница „Света Анна”. Предвижда се в Борда да влязат двама лекари, пряко свързани с Веселин Марешки. Това обяви във  варненския ефир на Дарик третият в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ Павел Христов.
За 4 април е насрочено извънредно общо събрание на акционерите в „Света Анна”, на което тричленният Съвет на директорите ще бъде сменен с нов четиричленен. Това става ясно от уведомително писмо с дата 17 март, подписано от служебния министър на здравеопазването, обясни Христов.
В момента директорският борд на болницата се състои от Гален Шиваров, Николай Коларов и Боряна Върбанова. Предложението, което ще бъде гласувано десетина  дни след изборите, е в директорския борд да влязат Кирил Лозанов, Стоян Калоянов, Теменужка Янкова и Радостина Николова-Петрин, става ясно от писмото.
Ординаторът хирург Кирил Лозанов  в момента е управител на Медицински център „Младост”, собственост на Веселин Марешки. Стоян Калоянов е специалист по УНГ и практикува в същия център, посочи Павел Христов. Софиянката Теменужка Янкова пък е била съветник в политическия кабинет на един от заместниците на Орешарски в неговото правителство, посочи Павел Христов.  От столицата е и Радостина Николова-Петрин, която последно е работила в Комисията за финансов надзор.
„Служебното правителство има за ангажимент единствено и само да гарантира функционирането на администрацията и провеждането на честни и прозрачни избори. Не да кадрува, да прави политически чистки и метежи. Но служебното правителство прави точно това”, изтъкна кандидатът на ГЕРБ за варненски депутат.
Според Павел Христов, БСП и партията на Марешки си подготвят терен да управляват заедно след изборите.  „Не виждам как тезата, че „Воля” ще е патерица на ГЕРБ, може да бъде доказана, при положение, че има ясни действия в друга посока”, обоснова се той. БСП не само управляват служебното правителство, но и завземат държавата и властта през задния вход, по един изключително груб, арогантен и безцеремонен начин, смята варненският кандидат-депутат. 
„Вярвам, че българското общество ще отреди на ГЕРБ първо място на тези избори”, сподели още Христов. Той увери, че доизграждането на автомагистрала „Хемус” ще започне на секундата, в която ГЕРБ започне отново да управлява. По думите му близостта на всяка община до „Хемус” гарантира, че там ще има място за инвеститори, за нови работодатели и по-високи заплати. Ще бъде и атрактивно място за живот, защото в последните години все повече млади семейства търсят вариант да живеят не във, а край големите градове.  
Срещите във Варненско на кандидатите за депутати на ГЕРБ показват, че по-малките общини в региона имат 3 основни проблема – пътища, улици и ВиК. Проблемът с водоснабдяването може да бъде решен със създаването на фонд „ВиК”, в който всяка година да постъпват 100 милиона лева, които ще се инвестират приоритетно в малките населени места.  По аналогичен начин ще се действа и с пътищата и улиците в малките общини.
Битовата престъпност и сигурността са другите проблеми на малките населени места, за които ГЕРБ също има решение, отбеляза Христов.
Огромни усилия ще бъдат вложени в превръщането на Варна в целогодишна туристическа дестинация. Има прекрасни възможности от тази концепция да се възползва цялата област, защото няма община във Варненско без археологически находки и природни дадености, изтъкна кандидат-депутатът. Той даде за пример Провадия, където уникалните минерални извори не се развиват, а могат да бъдат експлоатирани. Това би могло да бъде целогодишен магнит за богати туристи и да създаде много работни места и възможности за хората в Провадия.

Търсене в блога