25 юни 2016

Народният представител Павел Христов: Структурата на ГЕРБ в община Девня работи ефективно

Павел Христов ГЕРБ
Структурата на ПП ГЕРБ в община Девня работи ефективно и пълноценно. По време на кампанията за местните избори кандидатът за кмет Свилен Шитов прие предизвикателството да работи за ГЕРБ в много труден за структурата момент. В тази ситуация преценихме да сменим кандидата си с оглед на всички проблеми, които е  допуснало предходното ръководството. В момента структурата е обединена. Това коментира по време на среща с граждани в община Девня народният представител от ПП ГЕРБ и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъства и кметът на общината, който е общински ръководител на ПП ГЕРБ-Девня – Свилен Шитов.
По време на срещата Христов изложи позицията си по темата „Брекзит“. Според народния представител референдумът поставя сериозни предизвикателства за ЕС, както и сериозен дебат за бъдещото му функциониране и потребността от общоевропейски реформи. „Въпреки проблемите, ползите от съществуването на ЕС и членството на държавите в него са многократно повече от негативите“, изтъкна той.
Присъстващите на срещата отправиха към Павел Христов и въпроси, свързани с реформата в новия Закон за предучилищното и училищно образование и възпитание. Той коментира, че резултатите от матурите са категорично доказателство, че е необходима спешна реформа, която е закъсняла. „Правителството има волята и силите да се справи с тази консервативна система“, добави Христов. И акцентира на промените
в Закона за електронното управление.
Според народния представител те ще бъдат в полза не единствено на администрацията, а и на местната власт.  Павел Христов разясни, че със създаването на новата Държавна агенция "Електронно управление" и Държавно предприятие „Единен системен оператор“ на практика ще се спестят и разходи, тъй като ще се избегне дублирането и чисто технологичната несъвместимост на системите на различните администрации.
Преди броени  парламентът прие на второ четене промените в Закона за електронното управление и учреди държавна агенция. Тя ще осъществява сътрудничество и взаимодействие по въпросите на електронното управление с компетентните органи на държавите членки и институциите на ЕС, както и с други международни организации. Христов добави, че промените ще допринесат за гарантиране на пълноценен достъп на хората до широк спектър от електронни услуги.

Търсене в блога