20 ноември 2013

Депутатите от ПП ГЕРБ-Варна настояват в бюджет 2014 да се заложат средства за ремонт на бул. „Трети март”

Народните представители от ПП ГЕРБ-Варна настояват в бюджет 2014 да бъдат заложени средства за основен ремонт на бул. „Трети март”. Реконструкцията, оценена първоначално на 12 млн. лв., трябва да включи и цялостна подмяна на ВиК-мрежата. Това става ясно от предложението, което депутатите са внесли днес в Народното събрание и ще бранят при гласуването на републиканския бюджет за следващата година. Става въпрос за обекти на територията на Варненска област на обща стойност над 65 млн. лв. Подписи под предложението са положили Павел Христов, Лиляна Павлова, Емил Радев, Пламен Манушев, Николай Апостолов, Красимира Анастасова и Нели Петрова.
Сред обектите във Варненска област, за които ще се търси държавно финансиране, е и рехабилитацията на пътя Варна – Златни пясъци. Възстановяването на трасето, разрушено от свлачището „Трифон Зарезан”, не е по силите на местната хазна. В отговор на ангажиментите, поети от правителството на ГЕРБ, депутатите от партията ще настояват още за ремонт на бул. „Княз Борис І” /в отсечката от Икономическия университет до местността Долна Трака/. Реконструкцията там изисква инвестиция от 6,5 млн. лв. Приблизително същата сума трябва да бъде отпусната и за рехабилитацията на Аспаруховия мост – съоръжение със стратегическо значение за Варна и областта.
В бюджет 2014 трябва да залегне и сумата от 5 млн. лв., необходима за ремонт на Двореца на културата и спорта. Така морската столица ще има всички шансове да стане домакин на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. Изрично ще се настоява и за предвиждането на 10 млн. лв., които да обезпечат старта на строителните работи за Съдебната палата.
Депутатите от ГЕРБ предлагат, освен това, държавата да заложи по 1 млн. лв. за ремонт на Юнашкия салон и изграждането на многофункционална спортна зала в училище „Найден Геров”. Републиканският бюджет трябва да осигури средства и за строителството на модерна детска болница на територията на МБАЛ "Св. Марина". Реализацията на здравното заведение изисква да бъдат отпуснати 6 млн. лв., смятат варненските депутати от ГЕРБ. Те ще настояват и за осигуряването на 2 млн. лв. за цялостен ремонт и обновяване на емблематичната сграда с бръшляна в двора на МБАЛ „Св. Анна”.
Предложенията на народните представители от ГЕРБ предвиждат в държавния бюджет за 2014 г. да бъдат заложени средства и за изграждането на училище и две нови детски градини в морската столица. Настоява се и за финансирането на системите за видеонаблюдение на Варна и Аксаково, както и за увеличаване на средствата за снегопочистване в областта.
Предложенията за държавно финансиране, които ГЕРБ ще защитава в пленарната зала, включват още изграждане на пътна връзка на АМ „Хемус” с град Игнатиево, рехабилитация на пътя Провадия – Аврен, строителство на детска градина в с. Неофит Рилски, община Ветрино и др.

Търсене в блога