01 ноември 2013

Народните представители от ГЕРБ Емил Радев и Павел Христов дариха книги на варненските библиотеки

Навръх Деня на народните будители – 1 ноември, депутатите от ПП ГЕРБ Емил Радев и Павел Христов дариха книги на звената на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” и всички читалищни библиотеки на територията на община Варна. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Раздадени бяха 23 комплекта с едни от най-новите заглавия на издателство „ПАН”. Те бяха връчени на най-малките гости на тържеството, поканени в качеството си на най-четящите деца, които ползват услугите на варненските библиотеки. От днес на техните рафтове ще бъдат подредени и дарените от народните представители книги: родолюбивата енциклопедия на Валери Манолов „Какво е дала България на света” и „Голяма книга на българските владетели” с автор Станчо Пенчев – издание, което излезе на книжния пазар само преди седмица.
„През 1927 г. във Варна се провежда първото книжно изложение у нас. От него тръгва панаирът на книгата, а също и традицията да се даряват книги. Щастлива съм, че тя се съхранява и днес чрез инициативата на народните представители Емил Радев и Павел Христов”, коментира в знак на благодарност Емилия Милкова, директор на РБ „Пенчо Славейков”.
Дарението бе направено в рамките на официалната церемония, на която бе представена пътуващата изложба под надслов „Близки във времето и пространството”, организирана от Европейския дигитален музей, библиотека „Европеана” и Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна.
Освен депутатите Емил Радев и Павел Христов, събитието уважи и кметът Иван Портних. В приветствието си към присъстващите той изтъкна значението на изложбата за кандидатурата на Варна за европейска столица на културата. Сред гостите в библиотеката бе и наследникът на великия поет и революционер Христо Ботев – Боян.

Търсене в блога