17 октомври 2015

Демир Георгиев, кандидат на ГЕРБ за кмет на с. Тополи: Завършихме канализацията, работим за нова детска градина в селото

Последните 2 години доказаха, че когато има разбиране и добро взаимодействие с община Варна резултатите са налице. Постигнахме много и продължаваме започнатото, заяви на среща с жители на Тополи кандидатът на ГЕРБ за кмет на селото Демир Георгиев. Лице в лице с хората той обсъди приоритетите и визията за развитие на населеното място  заедно с народния представител и председател на Областния предизборен щаб на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов, кандидатът за кмет на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов и кандидатите от листата на партията за общински съветници Марица Гърдева, Славчо Славов, Жельо Алексиев, Сашо Димитров, Ваня Вълчева.
„Не съм изгубил онази жар, с която поех управлението на с. Тополи на 29-годишна възраст. През последните четири години като кмет на селото отново доказах, че държа на думата си. Ще продължа да се боря за Тополи, защото искам да подредим селото си, както подреждаме дома си”, заяви Демир Георгиев. Той отчете, че в рамките на изминалия мандат е извършена рехабилитация на над 2400 кв. м от уличната мрежа, осъществен е ремонт на детската градина, както и на санитарните помещения и козирките над входовете на ОУ „Христо Смирненски”, на покрива на старото училище и на волейболното игрище. Ремонтиран е и покривът на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий”. За залата и библиотеката в сградата, които бяха освежени, вече се търси решение на проблема с отоплението. Нова детска площадка в центъра на селото, съдействие за по-добри транспортни комуникации, осигурени водоснабдяване и охрана на стадиона, ремонт на сградата на кметството, както и на стълбището пред църковния храм са също част от ангажиментите, които Демир Георгиев е поел и изпълнил.
„Обещах да завърша канализацията и го направихме. Тази година кметът Иван Портних ми връчи сертификата, с който съоръжението влиза в експлоатация. Канализацията, която селото чака 30 години вече е факт. Сега ще впрегнем сили и за поетапна подмяна на водопроводната мрежа”, увери Демир Георгиев. Той си постави за цел цялостно преасфалтиране на главните пътни артерии в Тополи, решаване на проблема с физкултурния салон на училището, проектиране и изграждане на централен парк с кътове за отдих, детски и спортни площадки, терасиране в района на чешмите, създаване на екологични защитни пояси около гробищния парк. По думите му усилия през следващия мандат ще бъдат вложени и в изграждането на нова детска градина, от каквато селото отдавна се нуждае. „Проектът се забави поради трудности, произтичащи от собствеността на терена, но кметската администрация в лицето на Иван Портних показа воля да намери решение и на този проблем. Обновяването на Варна започна с ускорени темпове, промяната ще бъде все по-видима и в Тополи”, подчерта Демир Георгиев.
Той получи благодарност от ръководството на центровете за настаняване от семеен тип за съдействието и подкрепата, която им оказва. Марица Гърдева, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ информира, че идеята за етнографски комплекс в Тополи може да се реализира поетапно чрез възможностите, които предлага общинският фонд „Култура”.
„Когато хората мислят в една посока, когато има работещи екипи и в общината, и в районните администрации, и в кметствата промяната ще стигне до всеки дом. Важно е обаче да има и силно мнозинство в Общинския съвет”, коментира Николай Костадинов, кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Владислав Варненчик”.
„ГЕРБ доказа, че може да носи отговорност – поетите ангажименти са изпълнени. Затова №40 в бюлетината означава работа с ускорени темпове и постигане на видими резултати, без излишни празни приказки”, заяви народният представител и председател на Областния предизборен щаб на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов.

Търсене в блога